fredag 23 mars 2012

låååång intervju med Marin Scorsese


The one and only!
http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/martin-scorsese-man-maste-vara-galen-for-att-vara-filmregissor
Här kommer det bästa om man inte orkar läsa:


"-Jag tror det är viktigt att vi som är äldre fortsätter att exponera barn för gamla tiders filmer under bästa möjliga förutsättningar. Annars kommer en massa kultur att försvinna. Allt kommer att glömmas bort. I framtiden kommer filmer antingen att vara animerade eller ytliga filmer som man tittar på en gång och sedan har de ingen mening längre. De försvinner från ditt medvetande direkt efter eftertexterna.

– Vi måste påminna kommande generationer om skönheten i att kunna se en film när man är tio år gammal och sedan se den igen när man är 25 år gammal och plötsligt inse att filmen betyder något helt annat. Bara för att titta på den igen när man är 40 år gammal och inse att ens uppfattning om filmen ändrats ännu mer och sedan när man är 60 år gammal plötsligt förstå allt med filmen. Varför radera den upplevelsen från våra barns liv? Kommer det att finnas i våra barns liv i framtiden? Varför radera film som en konstform som betyder något i vårt samhälle?

Han tystnar igen innan han fortsätter:

– Jag kommer från en tid då film betydde väldigt mycket i människors liv. Men det gör den inte längre."



2 kommentarer:

  1. Stackars det hära fina inlägget som inte fått nån uppmärksamhet :/ det var ju ett så bra inlägg med fina ord om film :D här kommer lite credd från mig!

    SvaraRadera