fredag 23 mars 2012

låååång intervju med Marin Scorsese


The one and only!
http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/martin-scorsese-man-maste-vara-galen-for-att-vara-filmregissor
Här kommer det bästa om man inte orkar läsa:


"-Jag tror det är viktigt att vi som är äldre fortsätter att exponera barn för gamla tiders filmer under bästa möjliga förutsättningar. Annars kommer en massa kultur att försvinna. Allt kommer att glömmas bort. I framtiden kommer filmer antingen att vara animerade eller ytliga filmer som man tittar på en gång och sedan har de ingen mening längre. De försvinner från ditt medvetande direkt efter eftertexterna.

– Vi måste påminna kommande generationer om skönheten i att kunna se en film när man är tio år gammal och sedan se den igen när man är 25 år gammal och plötsligt inse att filmen betyder något helt annat. Bara för att titta på den igen när man är 40 år gammal och inse att ens uppfattning om filmen ändrats ännu mer och sedan när man är 60 år gammal plötsligt förstå allt med filmen. Varför radera den upplevelsen från våra barns liv? Kommer det att finnas i våra barns liv i framtiden? Varför radera film som en konstform som betyder något i vårt samhälle?

Han tystnar igen innan han fortsätter:

– Jag kommer från en tid då film betydde väldigt mycket i människors liv. Men det gör den inte längre."



onsdag 21 mars 2012

Australiensisk/brittisk bröllopskomedi

På affischen ser det ut som en "the hangover"-liknande film, men jag hoppas den är bättre än så. Funderar på att se den ikväll."A comedy about a groom and his three best men who travel to the Australian outback for a wedding" är handlingen, OBS inte att förväxlas med "A Few Good Men" från 1992, snarlik titel :) 
Är  lite inne på brittiska filmer och serier just nu så det här kanske vore nåt! :) 

,

brittiska pensionärer i Indien

Jag kan inte sova så jag kollar på trailers istället, vad tror ni om The Best Exotic Marigold Hotel? Judi Dench, Bill Nighy med flera utforskar Indien. Filmen marknadsförs som "Underbar feel-good" och "en ren fröjd".

måndag 19 mars 2012

Med lyckoönskningar

till din tågresa i morgon kommer här favorittåg från filmvärlden! Må tåget ta dig på fantastiska äventyr!

Hogwartsexpressen såklart! 



och.... Polarexpressen såklart


och tåget från Spirited Away!


fredag 16 mars 2012

dagens historiska fakta

Om jag hade varit med i "Falling skies" hade jag lätt varit den före detta historieläraren som upplyste alla om vad som hänt i historien :) Idag för 44 år sedan föddes poeten Gunnar Ekelöf (som jag hoppas vi är släkt med). Hans  skrev bland annat denna underliga dikt som är jättesvår att läsa högt, prova får ni se!

 " krossa bokstävlarna mellan tänderna gäspa vokalerelden brinner i helvete kräkas och spotta nu eller aldrig jag
och svindel du eller aldrig svindel nu eller aldrig.
    vi börjar om
    krossa bokstävlarna makadam och tänderna gäspar
vokaler, svetten rinner i helvete jag dör i mina vindlingar
kräkas nu eller aldrig svindel jag och du. jag och han hon det.
vi börjar om. jag och han hon det. vi börjar om. jag och han
hon det. vi börjar om. jag och han hon det. skrik och rop:
det går fort vilken rasande fart i luft och helvete i mina vind-
lingar som vansinnet i luften svindel, skrik och rop: han fal-
ler han har fallit. det var bra det gick fort vilken rasande fart
i luft och helvete i mina vindlingar kräkas nu eller aldrig
svindel jag och du. jag och han hon det. vi börjar om. jag
och han hon det. vi börjar om. jag och han hon det. vi bör-
jar om. jag och han hon det
    vi börjar om
    krossa bokstävlarna mellan tänderna gäspa vokaler, el-
den brinner i helvete kräkas och spotta nu eller aldrig jag och
svindel du eller aldrig svindel nu eller aldrig."

Idag för 72 år sedan föddes den italienske filmregissören Bernardo Bertolucci. Enligt NE " skildrade han ofta psykologiska och sexuella identitetsstörningar och infogar dem i en sociopolitisk problematik". Inte min kopp te kanske men säkert någon annans. "Sista tangon i Paris" heter en film han gjorde 1972 med Marlon Brando i huvudrollen och han har vunnit en Oscar för "Den siste kejsaren" 1982. Och det var allt jag hann med för ikväll för min man tycker jag ska gå och lägga mig. God natt!



på tal om hunkar..

så kan jag inte låta bli att berätta om mina två senaste "fynd" haha! Den ena heter Adam Pally och han är med i serien "Happy Endings" som jag brukar se, här är han på besök hos Conan.. Den andra heter Marc-André Grondin och jag såg honom i "Goon". Här är en video med honom, en tributevideo bara för att han är så snygg haha! (och nej det är inte jag som har gjort den) :D

Gavin & Stacey

Vi har börjat se en charmig och rolig brittisk komediserie som jag vill tipsa om. Handlar om en tjej och en kille som  pratat på telefon 6 månader och sedan träffas dom och blir kära (och så handlar de om deras tokiga kompisar och familjer) :)  Du kan väl ge den 4 minuter och 39 sekunder? Här finns klippet när de träffas!




..

onsdag 14 mars 2012

Jag ser fram emot

Woody Allens nya film "Nero Fiddled"
  • en romantisk komedi!
  • utspelar sig i ett vackra Rom!
  • superbraiga skådespelare eller vad sägs om Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penelope Cruz och Alec Baldwin! (okej han kanske inte är min favorit men han är ju inte dålig i alla fall) och Woody Allen själv är med och spelar!
  • Filmen sägs ska komma 20 april, hoppas den går på bio här någon gång också!

-

tisdag 13 mars 2012

A night to remember

Okej, jag blev nostalgisk kväll, här kommer ett fint minne.
Det skulle kunna varit på film, så magiskt var det :)
och fler magiska kvällar utlovas hos familjen Ekelöv, that's for sure mate! :)















söndag 11 mars 2012

Nick + Norah = sant

Här kommer ett filmtips "Nick and Norah's Infinite Playlist" med charmtrollen Kat Dennings och Michael Cera i huvudrollerna. Mycket enkel och charmig handling, utspelar sig under en natt i the city that never sleeps, NYC :) Mysiga karaktärer, fina stadsscener på natten, bra musik, ja allt kan man önska av en trivsam filmstund helt enkelt. Rekommenderas om man är på humör för något lättsamt och behagligt!

renovering

Men nu är det väl ändå dags att ändra bloggen lite! Lidde eller Johan, har ni någon film/bild ni vill ha som tema?

serietips



Brittisk komediserie om en lowbudget independent filmmaker och hans kompis. Varje avsnitt refererar friskt till olika filmer bland annat "The shining" och "Top gun". Finns en säsong på 6 avsnitt, helt klart sevärd! och skådespelarna i huvudrollerna känner du säkert igen från "Love actually" och "Sherlock"!

torsdag 8 mars 2012

Har bloggen gått i ide?



Man kan tro det så lite aktivitet som det är här! Men idag säger vi grattis i efterskott till Ingrid Bergman som idag för 67 år sedan vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för "Gaslight"!


och så ser vi fram emot en fullspäckat biovår! Hugo, The hunger games, Kvarteret skatan reser till Laholm, Avengers  och jag funderar även på att ta med Johan och Gwen och se The artist på bio! <3 bio! bio ftw!


.

onsdag 7 mars 2012

Snälla Adam Sandler

sluta göra dåliga filmer, först "Jack and Jill" och nu denna, tummen ner till Sandler! Trailer här: http://www.imdb.com/list/RDuccS_NvmY/#play-all


söndag 4 mars 2012

lördag 3 mars 2012

fredag 2 mars 2012

Iskallt filmtips.... ha..ha....

Här kommer ett filmtips från familjen Ekelöv.. charmig hockey film om en genomsnäll kille vars tallang ligger i att slåss.. based on a true story

http://www.imdb.com/title/tt1456635/

torsdag 1 mars 2012

Flygande böcker

Den animerade kortfilmen som vann en Oscar "The fantastic flying books of Morris Lessmore" kan man se här om man vill. Den var... underlig och charmig!



Lidde din slarver...

Vi väntar fortfarande med spänning på dina 3 väg-scener... ;)