tisdag 31 januari 2012

196 min krigsångest

Nu har jag sett "Apocalypse now" för vad jag tror är tredje gången. En fantastisk film på många sätt, en mycket bra berättelse,otroligt snyggt filmfoto och Martin Sheen är superbra! Men jag fick lite ont i magen av allt elände, usch för krig.








Uppdatera era profilbilder gott folk!

Det gör det lättare att se vem som kommenterat vad! Välj en favoritfilmkaraktär!

Jag väljer:

torsdag 26 januari 2012

onsdag 25 januari 2012

Hitta tråden

Jag följer ditt exempel Lidde och ber er hitta sambandet mellan dessa tre




Ang motivering på enkätfrågan

Din motivering godkännes med en gudstjärna och en liten applåd :)

dagens historiska fakta

Idag hade "Roman Holiday" med Audrey Hepburn och Gregory Peck biopremiär på Saga i Stockholm 1954. Det var Audrey Hepburns första stora roll och hon vann en Oscar för den. Det var den första amerikanska filmen som filmades bara i Italien och det gillade inte filmbolaget först som ville filma den i Hollywood. Men regissören William Wyler stod på sig och fick filmbolaget att ändra sig, de sänkte budgeten på filmen genom att göra den svartvit och att ta en okänd skådespelerska (Hepburn) till huvudroll och då var det okej att filma i Italien. Och så lite personligt skvaller, under inspelningen av filmen träffade Gregory Peck en fransk kvinna som han förälskade sig i och senare gifte sig med och de levde lyckliga i alla sina dagar. Filmbolaget gav Audrey Hepburn hela hennes garderob med klänningar, hattar, väskor, smycken osv som hon använt i filmen som en bröllopspresent, då hon skulle gifta sig med en affärsman vid namn James Hanson. Men hon avbröt förlovningen senare.



tisdag 24 januari 2012

Sova med fiskarna...

...ska man inte göra (och vilken film har lärt oss det?) men leka med dom! Bloggen har fått husdjur! Om ni tittar till höger på sidan ser ni de små fiskarna som simmar runt, man kan mata dom genom att dubbelklicka med musen! hihi! och ja filmkopplingen kommer här: dessa fiskar var statister i "Hitta Nemo"!

nyaste nytt

Till höger på bloggen finns numera en omröstning! Man kan byta fråga ibland, jag vet inte om bara jag kan göra det eller om ni kan göra det också?! om inte ni kan det kan ni skicka frågan till mig så lägger jag upp den på bloggen eller be mig om min inloggning och ändra frågan själv. Okej? :D Frågan ligger uppe så länge den som frågar tycker det är lämpligt!

modebloggen

För att mjuka upp oss lite inför Oscarsgalan ska vi titta
på Natalie Portmans fina klänningar och på hur hon gråter i sitt tacktal
från förra året då hon vann bästa huvudroll för
"Black Swan"!







Den sista klänningen var finast, jag tror minsann det döljer sig en bebismage där under!
Vilken tycker du var finast?


3:22 vinner hon!







nu & då ron perlman

                                                     Då!                                     Nu!



ser ni att han var lite lik Will Farrel när han var ung?

Nu lägger jag fram

röda mattan till Oscarsnomineringarna som jag hoppas du lägger upp Lidde, med proffskommentarer tack :D


en till för att fira min annkomst

och det gör jag med...

måndag 23 januari 2012

Johan has joinat the blogg.. och han inleder med...

Så posta snaskiga och avslöjande Nu & Då bilder på alla kändisar värda namnet... våra läsare vill ha sånt vet ni :D

söndag 22 januari 2012

premiär

för den svenska science fiction serien "Äkta människor" idag. Du som har en tv kanske redan ha sett det. Om inte så finns de två första avsnitten på svtplay nu, ska ta och kolla in den första snart.. hoppas det är bra!!!


dubbelfilmkväll

Vi hade dubbelfilm kväll igår och såg dessa två filmer, gissa vilka! Anna Kendrick var med i båda!



lördag 21 januari 2012

Trailermania

Här kommer fem nya trailers! Du ska få betygsätta dem 1-5 ifall de får dig att vilja se filmen! 5 om du bara känner "yahoo den måste jag se" och 1 om du tänker "usch låt mig slippa se den"!


"Big Miracle"
Drew Barrymore och John Krasinski ska rädda valar, based on a true story!


"This means war"
Tom Hardy och Chris Pine bråkar om vem som ska få Reese Witherspoon.



"Jeff, Who Lives At Home"
Jason Segel vill inte flytta hemifrån och hans som spelar Andy Bernard från "The office" är med! Jag har aldrig sett honom i en film förut tror jag!




"The Lady"
Politiskt drama i Burma av Luc Besson med vackra Michelle Yeoh.



och en till med Jason Segel för han är min favorit. "The Five-year engagement".
Tyvärr är han inte alltid med i bra filmer.


fredag 20 januari 2012

you've got to lööööv...

those happy feet! Music and dance is the universal language, word! Vi såg just den första filmen, åh vad jag gillar den! Godnatt bloggen!


Vi har köpt



ett bokpaket för många hundralappar yay! som innehåller bland annat  "The Hunger Games trilogy" och "Neverending story"!!!!



.

(Johan vill inte se sjungande pingviner med mig... huhu... snyft... :(.......)

På tal om Shakespeare

Så tittar jag på King Lear just nu och följer med i en svensk översättning i bokform samtidigt :) Jag skulle läsa den till skolan men jag tänkte det blir lättare att hänga med om man ser pjäsen också och det blev det. Ack så dramatiskt! Självaste Sir Ian McKellen spelar kungen! Han har tydligen spelar i massor av Shakespeare-pjäser.

Gissa filmen: andra scenen i hela filmen

onsdag 18 januari 2012

Min clooney-fobi är över

Jag har nu sett "The Descendants" och kan därmed avsluta min Clooney-fobi. Jag vet inte hur den började men jag har länge inte gillat honom av någon anledning, kanske jag sett honom i bara dåliga filmer, jag vet inte.  Men så såg jag "Up in the air" och tänkte, nja han är nog inte så tokig ändå men jag höll mig ändå lite på avstånd. Men nu! Efter "The Descendants" finns det inget tvivel: han är bra! och vilken bra film! Jag gillade att det handlade om någon som skulle dö och som för en gångs skull inte höjdes till skyarna. Hon var ovän med många och så kan det vara. Döden händer inte när man rett ut allt eller bara de perfekta änglarna till människor, nej den bara händer! Det var en mycket bra berättelse om det, fast ack så sorglig! Lite lik 50/50 i det att man skildrar något vanligt (någon sjukdom/olycka) fast på ett lite annorlunda sätt än de flesta filmer som handlar om det.

Jag tyckte också om miljöerna, ack Hawaii där vill jag bo och odla stora blommor! kolla bara på den här bilden då han springer ut och ska till sina polare, kolla naturen helt magisk! Fast det är mulet typ hela filmen är naturen helt fantastisk, som i ett sagoland!

Gissa filmen: amimerat




om 50/50



Tips: en liten intervju med Seth Rogen och manusförfattaren Will Reiser
http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/hyllad-cancerkomedi-bryter-mot-tabun

tisdag 17 januari 2012

vill också Golden Globe-blogga

Så här kommer mitt inlägg :) titta på jättefina Zooey Deschanel och vilken klänning hon har, supertjusig kolla hur kjolen är nertill beautiful!!!!!!!!!!


Ny känsla: Njutning!




-You're really good, you're like a hundred times better than any apple I've ever had.
You are super apple! So tasty, so organic, so natural.
You are the apple of my eye!

från "Into the wild"


Utmaning till dig:  hitta njutning i en filmscen :)

.

Trygghet


Jo den här scenen är från "Away we go" när de är Montreal och träffar deras gamla Collegepolare och han berättar vad ett hem är byggt av! Råmaterialet är väggar och människor och limmet som håller allt samman är kärlek! En mycket fin bild av en familj och familj = trygghet!!

måndag 16 januari 2012

Vattenkärlek

Vi har haft alldeles för lite naket i bloggen hittills så jag tänkte att jag lägger in lite ;) Kärlek är dagens temaord så här kommer en kärleksscen ur Across the universe!!!





och nu kanske du tycker att jag förstör filmmagin men jag snubblade över den här bilden från när de spelade in scenen och tyckte den var lite rolig

innan känslostormen...

kommer ett annat litet inlägg. Idag firar vi 10 år sedan vi såg Rockstar för första gången!!!



.. eller inte!! men.... vi firar att vi hade vår första date och såg bio för 10 år sen!!!!!!!!!!!!!! yay!!! tack till Rockstar, kass film men en fin stund! Jag fick en bit av Johans skotskrutiga byxor och gick hem med fjärilar i magen!