torsdag 31 maj 2012

Samtidigt i en annan verklighet


(Det är egentligen sjukt stor stalkervarning på den här bilden. Det kändes lite i samvetet när jag klippte ut Russell från hans familj på stranden och satte honom på en strand med dig. Men men, jag skyller på mitt photoshop-begär. Om jag får en bildmontage idé måste jag genomföra den!  hope you like it :D)

Avengers: The romantic comediens


Här kommer en ny photoshoputmaning: att sätta ihop ett eget team av något slag! "The romantic comediens" är mitt team, de skulle nog inte vara mycket att ha till försvar mot någon superskurk men de är himla mysiga en vanlig vardagskväll. I min fantasi är de ovan på bilden  med i en film där olika berättelser knyts ihop på slutet, den utspelar sig på en paradisö där alla bor och heter "Love on an island". Följande personer spelar karaktärer som är kär i varandra: Hugh Grant och Anne Hathaway, Jennifer Aniston och Jason Bateman, Sarah Jessica Parker och Paul Rudd. Jennifer Garner är en crazycatlady som inte vill ha någon partner bara katter! Nu blev jag sugen på att skriva en egen romantisk komedi haha!

Nytt filmmuseum i Los Angeles

Ska ritas av arkiteken Renzo Pinao och beräknas öppna 2016, lagom tills vi har mer pengar :) USA here we come :)

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/renzo-piano-ritar-filmmuseum

tisdag 29 maj 2012

Nyhet från Törnrosdalen

Skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist skriver manus till nya "Bröderna Lejonhjärta"-filmen. Kan bli hur bra som helst!

.

måndag 28 maj 2012

Snygg logo

Jag funderar hit och dit vad vårt produktionsbolag ska heta, men kommer inte fram till något riktigt bra. Men titta här på några som har lyckats, tjusigt namn och schysst logo:


onsdag 23 maj 2012

äntligen trailern på "The great gatsby"




Den verkar spektakulär tycker jag! Ljuva Baz Luhrmann och bra skådisar i huvudrollerna: Ledonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan och Joel Edgerton!New york på 20-talet, ack! och vilken dramatisk trailer!

Ny film om bröderna Lejonhjärta


Thomas Alfredson (Låt den rätte komma in, Tinker tailor soldier spy) regisserar . "En ny filmatisering skulle snarare jämföras med filmer som ”Sagan om ringen” än den gamla 70-talsfilmen" skriver journalisten på DN och väcker stora förhoppningar! 


http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/tomas-alfredson-gor-storfilm-av-broderna-lejonhjarta

tisdag 22 maj 2012

Captain Jack

jag följer upp på temat :)
inte photoshop utan paint, men det går oxå.. tar bara lite mera tid och är mkt sämre :)



Edit: läste lite sen att min kära fru gett tävligen en smula snäva regler.. men jag agrumenterar för min sak...

2 karaktärer är ju såklart 1: captain jack sparrow och sen har vi i bakgrunden Leif i förd nån slags robbotkostym.. längst till höger i bilden ser vi en skylltdocka iförd liknande robbotdräkt.. det romantiska elementet är ju såklart den maskerad de båda är påväg till där de kommer möta sina livs kärlekar :D

Ny lek

Härmed inleder jag en ny lek för att få igång bloggen lite. Den heter "Photoshoppa ihop två karaktärer (i valfri miljö) som skulle passa tillsammans i en romantisk komedi" Nedan ser vi Iris från "The Holiday" på dejt med James Matthew Barrie från "Finding Neverland" i Amsterdam! Jag tror de skulle "hit it off" som man säger :)


måndag 14 maj 2012

Pottermore announcement

Du har säkert redan sett den här lilla videon där J K Rowling gör reklam för den flashiga nya Harry Potter-sidan. Men om du inte har gjort det så kolla in den, det har så mysiga animationer så att man blir alldeles glad i magen!


Joel Edgerton och Jennifer Garner får en plantbebis!

"The odd life of Timothy Green"





lördag 12 maj 2012

kära bloggen

och det är inte tjejen i bloggen som har gjort bilden, den har hon googlat fram...

måndag 7 maj 2012

Varför kan inte bio få vara bio?

Vad hände med kärleken till film?

DN skriver om biografens utveckling:

"Tanken är att tillföra mer lyx i biobesöket, säger Thomas Runfors, och det är ett naturligt steg i SF:s större strategi att gå ”från filmvisning till bioupplevelse”.


"– Salongen ska kännas som en social mötesplats. Här kan man småprata, äta, dricka ett glas vin och dela en filmupplevelse tillsammans, säger Katja Uneborg, föreståndare för Salong 4 i Hornstull" Buuu!

läs mer på   http://www.dn.se/livsstil/trend/helhetsupplevelse-pa-framtidens-bio

Lägg märke till hur artikeln är kategoriserad också under "livsstil" och "trend", usch vilka hemska begrepp. Kan vi inte bara få vara och titta på bio i lugn och ro? Ännu ett exempel på ADD-människan som inte kan göra en sak i taget, suck.

damer i svartvitt

Gwens favorit Mary Pickford

Audrey Hepburn med hennes favoritkatt

Meryl Streep

Kate Winslet

Marilyn Monroe

Bérénice Bejo

Tuva Novotny

söndag 6 maj 2012

mysiga fågelnördar

"The big Year"  kom förra året och jag var lite sugen på att se den men den dåliga trailern skrämde mig lite och att den har 6,1 på IMDB, inget toppbetyg direkt. Men efter att ha läst en fin recension av den (IMDB igen såklart) gav jag (vi) den en chans. I recensionen stod det bland annat:

"One of the most underrated movies of 2011, The Big Year suffered from lack of promotion and a misleading poster and trailer.", "Big Year is a funny and heart-warming movie that will make you think about your own priorities and dreams...and maybe grab some binoculars and search out some birds."

Och ja verkligen, den var mycket bättre än vad jag trott. Tyvärr dömer man filmer för fort ibland. Den handlar om tre fågelnördar som tävlar om vem som ska se mest fåglar under ett år. En film full av vänskap, kärlek, lite svårigheter (ack!) och om att följa sina drömmar! Riktigt mysigt, jag rekommenderar den varmt. Och så gillar jag ju Owen Wilson, Jack Black och Steve Martin, dom är ju ena charmtroll allihopa :) En trea med en guldstjärna i kanten för jag blev alldeles glad i magen av den och för alla fina fåglar och landskap den visade!




nyheter från Solsidan!


Inspelningen av tredje säsongen är i full gång och sänds till hösten! Fredde och Mickan flyttar för de som äger huset de "bor" i blev less på att ha tv-inspelning i sitt hus, det kan man ju förstå!

bye bye huset!



http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/fredde-och-mickan-tvingas-flytta

Såhär känner jag idag






Det är soligt och jag tar hand om mina växter, livet är härligt! :)


.

fredag 4 maj 2012

En film jag ser fram emot

Judd Apatows nya film "This is 40" med mysiga Leslie Mann, Jason Segel och Paul Rudd! Även "Trinity" John Lithgow dyker upp, hoppas han spelar en charmigare kille här än i Dexter! Filmen marknadsförs som "The sort - of sequel to Knocked Up", hoppas den är bättre än den, det verkar så på trailern tycker jag :) Och så får vi se Leslie Mann och Judd Apatows döttrar igen som blivit mycket större sen sist vi såg dem i "Funny People". Trailern finns här Hoppas den kommer på bio :D

Mysiga familjen med föräldrar som ålderskrisar!



Wake up, bloggen!

Nu kickstartar jag bloggen igen med ett nytt tema, Alien!!! Här taggar vi inför Prometheus som jag hoppas kommer vara minst lika bra och helst bättre. Jag längtar efter att se de fantastiska miljöerna och träffa läskiga robot-Dave!