tisdag 24 april 2012

Romantisk komedi, ja tack!

Här kommer en trailer på en lågmäld romantisk komedi med Jenna Fischer (som vi känner som Pam i "The Office") Även ändra bekanta skådespelare som Malin Åkerman, Chris Messina (collegepolaren med alla barn i "Away we go") och Topher Grace (Eric i "Thats 70s show") är med. Fin musik också, i allafall i trailern!


måndag 23 april 2012

I männens värld


Här kommer en intressant artikel om "Game of thrones" och huruvida den är sexistisk eller inte. Jag tycker det är intressant att läsa olika åsikter kring serien och visst är kvinnorollerna något enahanda, men som någon sade i artikeln "Att skildra en värld styrd av ett patriarkat är inte sexistiskt i sig". Allt är ju ett spel i den serien, nästan alla verkar styras av maktbegär och gör vad som helst för att få makten och behålla den. Artikeln kommer inte fram till så mycket men den var intressant tyckte jag. Och man ska inte heller glömma att en av de tuffaste karaktärerna av dom alla är en kvinna: Doreah som gick från en underlägsen lillasyster till Khaleesi, en krigardrottning och drakmamma!

söndag 22 april 2012

Välkommen nya läsare

Välkommen Julia, vår nya läsare (och kanske också ny skribent)! Som välkomstpresent kommer här en cool flashig poster från "The Hunger Games" :D




trailer

Ruby Sparks, verkar vara en mysig film!

trailern finns här:

http://www.imdb.com/list/RDuccS_NvmY/#play-all

.

tisdag 17 april 2012

på tal om Meryl Streep

Så kommer här ett filmtips. Låt dig inte skrämmas av det låga betyget på IMDB, jag såg den idag och tyckte om den. http://www.imdb.com/title/tt0387514/

söndag 15 april 2012

storstäder i love you

Jo här kommer tips på ett filmtema! Jag har inte sett filmerna än men jag ska.





lördag 14 april 2012

Hannah Montana har blivit stor

Miley Cyrus spelar tonåring med pojkbekymmer och Demi Moore är mamman som oroar sig över dotterns betyg, ett upplägg vi har sett hundra gånger. Men den här filmen försöker vara cool och trendig genom att använda sig av "sociala medier".  IMDB beskriver den såhär: " In a world connected by YouTube, iTunes, and Facebook, Lola and her friends navigate the peer pressures of high school romance and friendship while dodging their sometimes overbearing and confused parents".


Fanns det en ogilla knapp för filmen skulle jag tryckt på den!



.

tisdag 10 april 2012

Livet på den ljusa sidan

Vi är inne i en "Solsidan"-period just nu, har snart sett de två första säsongerna och det kommer tre säsonger till så småningom sägs det, men det kommer ta ett tag. Den tredje säsongen spelas in i vår. Mia Skäringer är ju så bra och rolig och Felix Herngren också! kolla vilken snygg hemsida hans produktionsbolag har http://www.flx.se/

söndag 8 april 2012

New year's eve


Oj oj oj vilken film! Typ hundra historier som alla kunde varit en egen film 
och så överdrivet känslosamt! Men sannerligen underhållande.
Det här var en fin scen:



För att matcha den blir nästa romanstrams Valentine's day! 


.

torsdag 5 april 2012

Renovering 3.0

Som ni ser blev det ett Sherlock Holmes-tema denna gång, Johans val! Jag har också tagit bort fiskarna och lagt till "dagens filmscen" och "dagens skådespelare". Där är det fritt fram för alla att gå in och ändra en gång per dag. Kanske man just sett en bra film som man vill dela med sig en scen av eller bara vill uppskatta en skådespelare (Russell kanske!) som man gillar extra mycket!

.

måndag 2 april 2012

Filmen vi alla har väntat på

utom Johan. THE HUNGER GAMES är här!! och här kommer lite ris och ros!


+ Bra skådisar! Jennifer Lawrence var en bra sur Katniss som log enbart under ansträngning i slutet. Josh Hutcherson som Peeta, bra val! Han passade verkligen karaktären, en riktig mjukis som hellre vill dekorera tårtor och måla kroppen som ett träd än att mörda folk! Och såklart, en gammal favorit Woody Harelsson som Haymitch kalasbra! Någon jag var mindre nöjd över var Liam Hemsworth som Gale, passade inte tyckte jag. Säkert bra skådis men ingen definitivt ingen Gale! Cinna var lite av en besvikelse, jag hade trott han skulle vara mer extravagant!



+ Scenen då hon sågar ner grenen med mördarbina som går loss på karriäristerna! OBEHAGLIGT! 
+ Scenen då de kastar eldbollar för att driva Katniss närmare de andra, LÄSKIGT!
+ Kontrollrummet där de som skötte hela hungerspelen satt och styrde, COOLT!
Generellt tycker jag den visade bra det otäcka med hela hungerspelen och Katniss ovilja mot att vara med. Men jag hade önskat att allt hade varit lite mer extremt, huvudstaden och spelen och allt. Mörkare! Jag gillar iofs inte för hemska saker, men det är en så hemsk historia så den borde berättas så. Som tex "Battle Royale", så hemsk att jag nog aldrig mer kommer våga se den. Men så fyllde den sitt syfte också.

- Dåligt slut. Ett finare slut hade varit Katniss och Gale som drar till skogs och chillar som vanligt, borta från allt elände. 
- Uppföljarna som kommer komma. Ser INTE fram emot en gnällig Katniss som inte kan bestämma sig för om hon ska ha Gale eller Peeta, Twilight all over again. Men det ska bli nice med revolution!
- Paraden när alla spelarna skulle visas upp var inte så spektakulär. Hade sett fram emot extrema sminkningar och skumma kläder, visst det brann men det var väl inte så märkvärdigt...






Jack and Jill sämsta film!

Till ingens förvåning blev Jack and Jill utsedd till sämsta film på många sätt, första filmen som vann i alla tio kategorier RAZZIE Awards!!! http://www.razzies.com/history/12winners.asp

Besök Harry Potters-värld... nästan!

Nu öppnar filmstudion utanför London så man kan fara dit och titta!! Den är nog inte lika imponerande utan alla specialeffekter men kul ändå. De har till och med gjort en trailer för att locka besökarna, check it out!

http://www.wbstudiotour.co.uk/en/tour/tour